Honlap-menü
2012. Október 10.

2:43-kor kaptunk riasztást, hogy a Darányi utcában épület ég. A jelzett helyen egy hősugárzó miatt a konnektor füstölt.
Vonult: Monor1 és Gyömrő ÖTE
17:37-kor balesethez kaptunk riasztást. az Ady E. és a Pázmány utca  sarkán három gépkocsi ütközött, a mentők három sérültet szállítottak kórházba. A gépkocsikat áramtalanítottuk, és a helyszínt biztosítottuk.
Vonult: Monor2 és Gyömrő ÖTE.
Fülöp Tamás - Gyömrő ÖTE

2012. Szeptember 25. - Eső után köpönyeg HELYETT: Eseménydús nap


2012-09-25-én 08:05 órakor egyesületünk segélyhívójára érkezett bejelentés, hogy a Gyömrő, Andrássy utca - Eötvös utca kereszteződésében a hajnali vihar kidöntött egy fát, mely akadályozza a forgalmat. A jelzést továbbítottuk Monor HTP-nek, majd a vonulást megkezdtük. 08:12 órakor a helyszínre érkeztünk, a forgalmi akadályt képező fák eltávolítottuk, feldaraboltuk. A helyszínen beavatkozott Gyömrő ÖTE.

Ugyancsak az Andrássy utca 9/a szám alá kaptunk segélyhívónkra bejelentést, hogy a vihar ott egy kerítésre döntött egy fát, a jelzést továbbítottuk Monor HTP-nek, majd a vonulást megkezdtük. .
A káreset helyszínére 08:15-kor értünk, ahol megállapítottuk, hogy egy 8-10 méter magas fát döntött az ingatlan kerítésére a vihar, mely a gyalogos forgalmat akadályozza. A kidőlt fát motoros fűrész segítségével eltávolítottuk, feldaraboltuk. A helyszínről 08:33-kor bevonultunk. Beavatkozó állomány: Gyömrő ÖTE

A Polgármesteri Hivatalból kaptunk káresetről bejelentést 08:34 órakor, miszerint a Hankó István Művészeti Központ épületére egy fa dőlt. A jelzést továbbítottuk Monor HTP-nak, majd a vonulást megkezdtük. A káreset helyszínére 08:36 órakor kiérkeztünk, ahol a felderítés során megállapítást nyert, hogy az épülettől kb 8 méternyire lévő juharfának leszakadt a viharban az egyik 18-20 méter hosszú törzse, mely az épületre zuhanva átszakította annak tetejét. Megsérült a tetőszerkezet, a homlokzati szigetelés, a tetőtéri mennyezeti rész beszakadt, a csapadékvíz csatorna megrongálódott. A felderítés során az épület ezen része áramtalanítva lett, gázvezeték elzárásra került. A visszajelzésünk alapján megjelent a helyszínen Monor II és FKI XIX emelőkosaras. A rajok az épületre dőlt juharfát emelőkosaras daru segítségével legallyazták, az épületről munkagép segítségével leemelték, majd feldarabolták. Az épületben keletkezett anyagi ár jelentős. Beavatkozó állomány: Monor II; Gyömrő ÖTE; FKI XIX. emelőkosaras.

Egyesületünk 12:08 órakor kapott bejelentést káresetről, hogy a Bajza utca 6/1 szám előtt egy fa kidőlt forgalmi akadályt képez. A bejelentésről tájékoztattuk Monor HTP-t majd a vonulást megkezdtük.
12:10 órakor a kárhelyszínen megjelentünk, ahol megállapítottuk, hogy egy akácfa 8 méter hosszú ága leszakadt, félig a járdára esve, félig telekommunikációs vezetéken lógva a gyalogos forgalmat akadályozza. a beavatkozó állomány motorfűrész és speciális kézi fűrész segítségével az akadályt elhárította. A helyszínről 12:35 órakor bevonult.
12:38 órakor a Polgármesteri Hivatal alpolgármestere kért segítséget, miszerint a Városi piacnál egy nyárfa kidőlt a viharban és a vezetékek tartják a fát. Monor HTP-nek továbbítottuk a káresetről a bejelentést, majd a vonulást megkezdtük. A káreset helyszínére 12:41-kor megérkezve megállapítást nyert, hogy a Szent Imre utca végében a Városi Piac parkolójában egy kiszáradt 10-12 méter magas nyárfát a vihar kidöntött, a fa ágai a telekommunikációs és a szigetelt elektromos vezetékben fennakadtak, a fa a gyalogos forgalmat akadályozta. A nyárfát motorfűrész és speciális kézi fűrész segítségével a vezetékekről lebontottuk, majd a fát feldarabolva az akadályt megszüntettük.
A kárelhárításban részt vevő beavatkozó állomány: Juhász J.; Miriszlai Z; Kramarics D; Karsai G; Fülöp T.; Kramarics Z.
2012. Szeptember 05.
A mai napon 21:48 órakor Egyesületünk bejelentést kapott, hogy a Gyömrő Szabadság úti Negressco étteremnél egy személygépkocsi az árokba borult, a bejelentést továbbítottuk Monor HTP ügyelete felé és a vonulást megkezdtük. A helyszínen megjelent Gyömrő ÖTE és Monor II, valamint a Gyömrői Rendőrőrs. Megállapítást nyert, hogy a Peugeot személygépkocsi vezetője a Tófürdő parkolójában elveszítette uralmát a gépjárműve felett, mely a padkán átugratva a csapadékvíz elvezető árokba sodródott. Személyi sérülés nem történt, a gépjármű forgalmi akadályt nem képezett.
A jármű műszaki mentése sikeresen megtörtént, a járműnek csak a műanyag spoilere sérült.
Beavatkozó állomány: Miriszlai Z; Gerencsér Cs; Gáti V; Karsai G; Gróf I; Kramarics Z .


2012. Augusztus 24. - Aljnövényzet égett Gyömrőn


2012. Augusztus 14.
A mai napon 07:53 órakor kapott Egyesületünk riasztást, hogy a Gyömrő, Szent Imre utcában egy családi ház melléképülete és garázsa ég. A garázsban gépkocsi áll.
A helyszínen megjelent Monor I; Monor II, Gyömrő ÖTE és Monor Pálya, Gyömrői Rendőrőrs. Megállapítást nyert, hogy a családi ház mögött elhelyezkedő garázs és melléképülete lángol, a tulajdonos a feleségével megpróbálta a tüzet megfékezni sikertelenül, eközben könnyebb sérüléseket szenvedtek, emiatt a tűzoltás vezetője a helyszínre mentőt kért. Sikerült megakadályozni, hogy a tűz a lakóépületre, illetve a szomszéd épületre átterjedjen. A garázsban lévő személygépkocsi kiégett, valamint a garázsban tartott 5 db gázpalack felrobbant. Nehezítette a munkálatokat, hogy a garázsban lévő személygépkocsi behúzott kézi fékkel és sebességbe rakva került leállításra, ezért azt kitolni nem volt lehetséges. Csak csörlő segítségével sikerült kihúzni később.
A tulajdonos a helyszínen elmondta, hogy a melléképületben lévő kályhába reggel begyújtott mindenféle lomot, majd a kályhát magára hagyva a kertbe ment dolgozni. Kerti munka közben vette észre az épület felől a füstöt, majd amikor az épület ajtaját kinyitotta akkor kapott lángra mindkét helyiség. A garázs és a melléképület födémje és tetőszerkezete az épületbe beszakadt.
A helyszínen a mentők három főt könnyebb füstmérgezés miatt elláttak, ebből két főt könnyebb égési sérülések miatt is, melyből egyet a kórházba szállítottak megfigyelésre. A keletkezett anyagi kár jelentős.
Ezúton szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét, hogy a tüzelőberendezésekben csak olyan anyaggal lehet fűteni, olyan anyagot lehet elégetni, amit a gyártó a leírásban meghatározott. Fokozottabban figyeljünk a biztonságunkra!
(Beavatkozó állomány: Juhász J; Miriszlai Z; Szajkó Z; Kramarics T, Fülöp T; Kramarics Z)

Miriszlai Zoltán
Gyömrő ÖTE


2012. Július 24.

2012.július 24-én 18:05 órakor kapott Egyesületünk bejelentést a Gyömrői Rendőrőrstől, hogy a Gyömrő, Mendei út 73-75. szám előtt az út menti száradó akácfákról a korábbi vihar során letört száraz, közepes nagyságú ágak lógnak felakadva, melyek a közúti közlekedés biztonságát veszélyeztetik mind a gépjárművek, mind a gyalogosok tekintetében. A bejelentést továbbítottuk Monor HTP-nek, majd a vonulást megkezdtük. A helyszínen az úttest és a gépkocsi behajtók felett fennakadt száraz, kar és combvastagságú ágakat, valamint az instabil ágakat motoros láncfűrésszel és kézi speciális fűrészekkel eltávolítottuk a fák koronájából, a veszélyhelyzetet elhárítottuk Monor II. felügyelete alatt. (Beavatkozó állomány: Mirszlai Z; Kramarics Z.; Szajkó Z; Gerencsér Cs.)


2012. július 24-én 19:00 órakor kapott az Egyesület állampolgári bejelentést, hogy a Petőfi utca 30. szám alatt egy fenyőfa ég. A bejelentést továbbítottuk Monor HTP-nek, majd a vonulást megkezdtük. A bejelentett káreset helyszínén megjelent Gyömrő I., a felderítés során megállapítást nyert, hogy az ingatlan tulajdonos növényi hulladékot, avart és bútorokat égetett a helyi tűzgyújtási tilalom ellenére. A megrakott tűz a lakóépületet veszélyeztette, ugyanakkor a szomszédos ingatlan irányába kezdett terjedni. A helyszínen Monor II. felügyelete alatt Gyömrői I. egy darab "C" sugárral a tüzet
lefeketítette, a parázslást, izzást megszüntette. (Beavatkozó állomány: Juhász J; Kramarics Z; Szajkó Z; Gerencsér Cs.)


2012.07.23-án 20:54 órakor kapott Egyesületünk riasztást, miszerint a Gyömrői vasútállomáshoz közeli családi ház tulajdonosa 2 db Pb gázpalack tartalmát a lakásban kiengedte, öngyilkossági szándékkal további egy Pb gázpalackot tart magánál. A várható robbanás bekövetkezése miatt a helyszínen megjelent Monor I, Monor II, Gyömrő ÖTE, Monori Rk Gyömrői és Maglódi Rendőrőrse, Mentőszolgálat, Gyömrői Polgárőrség.
A családi házban korábban már a vezetékes gáz kikapcsolásra került, a ház áramtalanítósáról a helyszínre érkező Elmű szakemberi gondoskodtak. A szomszédos ingatlanon korábban autószerelő műhely működött, ahol ipari gázpalackok voltak tárolva. Négy lakóház kiürítésre került. A lakásba bezárkózó férfi az ablakon üres gázpalackot dobott ki, majd karján az ereit megpróbálta felvágni, a helyszínen Monor 24-s és a rendőrök tárgyalni kezdtek vele, hogy öngyilkossági szándékáról mondjon le. Időközben a helyszínen megjelent a Monori Tűzoltóparancsnok is. Végül 2 óra tárgyalás után sikerült kicsalni a férfit a lakásból  annyira, hogy a rendőrök el tudták fogni. A helyszínen lévő mentő a sérültet ellátta. A további eljárást a Monori Rendőrkapitányság folytatja közveszélyokozás bűntette megalapozott gyanúja miatt.
Szerencsére a káresemény nem következett be
Miriszlai Zoltán
Gyömrő ÖTE


2012.05.06.-án a Monori Hivatásos Tűzoltó Parancsnokságtól kaptunk riasztást, hogy a Gyömrő, Árpád utcai családi ház garázsában keletkezett tűz. A helyszínen megjelent Monor I; Monor Erdőtüzes, Gyömrő ÖTE és Gyömrői Mentőszolgálat. A tüzet a tulajdonos elkezdte oltani, majd a helyszínre érkező beavatkozó erők a további veszélyforrást megszüntették. Megállapítást nyert, hogy az ott lakó család faszénen grillezett, majd a grilltálcát a garázsba berakták a gépjárművük mögé. Ennek során nem győződtek meg arról, hogy a faszén már nem izzik, így az a környezetében lévő műanyag tárgyakat megolvasztotta, illetve begyújtotta. A füstöt észlelve a tulajdonos a gépkocsiját még ki tudta tolni a garázsból ellenben könnyebb füstmérgezést szenvedett ekkor, ezért a helyszínre mentőt kellett kérni a tűzoltásvezetőjének a sérült ellátásához.


2012.05.05.-én a segélyhívónkra (06/302240905) érkezett hívás, hogy a Gyömrő, József Attila utca és az Apaffi utca kereszteződésében közlekedési baleset történt, üzemanyag szivárog, személyi sérülés van. A segélyhívást továbbítottuk Monor Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság felé, majd a vonulást megkezdtük. A helyszínen megjelent Monor I; Monor Pálya; Gyömrő ÖTE, Gyömrői és Monori Mentőszolgálat, Gyömrői Rendőrőrs, Gyömrői Polgárőrség.
A baleset helyszínén megállapítást nyert, hogy egy motorkerékpár és egy személygépkocsi ütközött. A sérült motorkerékpárból szivárgott az üzemanyag, a jármű áramtalanítsa után a szivárgást sikerült megszüntetni. A balesetnek egy súlyos és két könnyebb sérültje volt. A baleset oka eddig tisztázatlan a kialakult forgalmi rend miatt. A baleset körülményeit a Monori Rendőrkapitányság vizsgálja.


2012.04.18-án kapott az egyesületünk riasztást, hogy a Csillag körforgalomnál egy családi ház kéménye lángol. A riasztást azonnal továbbítottuk Monor HTP-nak, majd a vonulást megkezdtük.
A Csillag Kálmán utcai ház melléképületében lévő kazán kéménye kapott lángra, mivel azt hosszabb ideje nem ellenőriztették kéményseprővel. A kémény falára felhalmozódó kátrány gyulladt be. A kémény további használatra alkalmatlanná vált. A helyszínen beavatkozott Gyömrő ÖTE és Monor I. ; segítséget nyújtott a forgalom irányításában a helyi közterület-felügyelő és a polgárőrség.
A hétköznapok során az egyesületi tagok a szabadidejükben a szerállás betonozási és vasszerkezet hegesztési munkálatait végezték.
Segélyhívás: 06-30-224-0905, vagy 105
Gyömrői Önkéntes Tűzoltók


2012. Március 28.
A bozótos és aljnövényzet tűz Üllő és Gyömrő között kb 1000nm területen pusztított. Kivonuló egységünk a tűz terjedését megfékezte és az égő területet oltotta, lefeketítette, majd kézi erővel az utómunkálatokat is rendben elvégeztük.
Segélyhívás: 06-30-224-0905, vagy 105
Gyömrői Önkéntes Tűzoltók

Belépés
Naptár
«  Március 2021  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Copyright MyCorp © 2021Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben