Honlap-menü
2011. szeptember 18.

2011. szeptember 18.-án a Monor HÖT-től 17:29 órakor riasztást kaptunk, hogy a Gyömrő-Maglód főútvonal mellett a fasor és a száraz avar ég.
A helyszínen Monor II-vel megjelentünk, ahol a 3111. számú főút melletti fasor és aljnövényzete égett. Közösen sikerült megfékezni a tűz továbbterjedését, majd a lefeketítés után a tüzet teljesen eloltani, melyet valószínűleg kocsiból kidobott cigaretta csikk okozott.
Munkánkban segítségre voltak a Maglódi rendőrőrs járőrei, akik a forgalmat irányították. A káreset helyszínéről 18:33 órakor bevonultunk
Beavatkozó állomány:  Juhász J. pk ;  Tasi J., Benkő L., Gáti V., Szajkó Z, Bedőcs A


2011. szeptember 10

2011. szeptember 10-én a Gyömrői 06-30-224-0905 segélyhívónkra 14:23 tűzjelzést kaptunk, hogy a Gyömrő - Maglódi nyaraló közötti mezőgazdasági területről sűrű füstöt látnak. A tűzjelző nem tudta a helyszínt pontosan behatárolni. Azonnal jelentettük a tűzjelzést Monor HÖT-nek, aki 14:26 órakor utasított, hogy kezdjük meg a káresethez a vonulást. Időközben nehezítette a tűz keletkezésének pontos helymeghatározását is, hogy a 105-s segélyhívóra két másik jelzés is érkezett, mely szerint a Gyömrői Pevdi mögött ég a nádas, illetve Maglód alatt száraz növényzet ég. A pontatlan meghatározás miatt több tűzoltóegység is riasztva lett így Monor I.; Monor II; Gyömrő ÖTE és Üllő ÖTE is. Végül kiderült mindegyik tűzjelzés ugyanazt a káresetet jelezte, így Üllő ÖTE visszafordult. A helyszín Gyömrő- Maglód határvonalánál a Szil-völgy Maglód-nyaralói állomás felöli végénél volt, ahol a száraz növényzetet kb. 250m2 területen lángolt. Közösen sikerült megfékezni a tűz továbbterjedését, majd a lefeketítés után a tüzet teljesen eloltani. A káreset helyszínéről 16:20 órára
Beavatkozó állomány:  Radnyán L. pk ; Karsai; Miriszlai; Gerencsér.2011. szeptember 07

19:17  órakor riasztást kaptunk Monor HÖT-től, hogy a Gyömrő – Üllő közötti mezőgazdasági területről füstszagot éreznek, és lángot látnak. A tűzjelző nem tudta a helyszínt pontosan behatárolni. Segítségünkre voltak a közterület-felügyelők, akik a tűz helyszínét pontosan felderítették, így megállapítást nyert, hogy Gyömrőn, a Szil-háti fasor gyulladt meg, már nem először. A helyszínen Monor II és Gyömrő ÖTE megjelent, ahol a fasor növényzete lángolt. Közösen sikerült megfékezni a tűz továbbterjedését, majd a lefeketítés után a tüzet teljesen eloltani. A káreset helyszínéről 20:20 órakor bevonultunk.
Beavatkozó állomány: Juhász J. pk ; Gáti; Benkő; Gerencsér.


2011. augusztus 20-án a Gyömrői tűzijáték biztosításához készülődött egységünk a helyszínen, amikor a 06-30-224-0905 segélyhívónkra 18:37 tűzjelzést kaptunk, hogy segítségnyújtási területünkön Mendén, Honvéd utca felett a régi szemétbányánál a növényzet ég, lakóépületeket veszélyeztet. Azonnal jelentettük a tűzjelzést Monor HÖT-nek, aki 18:40 órakor utasított, hogy kezdjük meg a káresethez a vonulást. A helyszínre érkezve Monor II. fogadott, majd Monor I-s is a helyszínre érkezett. A növényzet körülbelül 1,5ha területen égett, lakóházakat veszélyeztetve. Közösen sikerült megfékezni a tűz továbbterjedését, majd a tüzet teljesen eloltani. A helyszínen megjelent Gér Viktor önkormányzati képviselő, aki külön megköszönte egységünknek a sikeres beavatkozást. A káreset helyszínéről 20:02 órára a Gyömrői tűzijáték helyszínére vonulva a környező erdő növényzetét belocsoltuk megelőzésképpen. A tűzijáték esemény nélkül rendben lezajlott.


2011. Július 17. - Éljenek az aratók és betakarítók! (Na meg az új kenyér! De ez még odébb van...)
Gyömrő belterületén lángra kapott a tarló. A Mendei úton a 31-es főút mentén jobb kéz felé (majdnem a szertárnak kijelölt földterületnél) kezdett igen gyorsan égni és az élénk szél tovább szította a lángokat. A talpraesett helyi aratóknak köszönhetően - akik miatt vélhetően a tűz is keletkezett - sikerült megérkezésünk előtt elfojtani a kb. 40 nm-en égő tarlót.


2011. Július 15. - Gyakorlatnak indult, tűzoltás lett belőle
Az úgy kezdődött...
...hogy összejöttünk péntek délután gyakorlatozni. Aki ott volt, tudja, milyen keményen izzadtunk. Majd csípős, szúrós füstszagra lettünk figyelmesek. Mint vérszagra az ebek, úgy gyűltünk és szimatoltunk mi is azonnal: vajon honnan jöhet a füst? Nagy a baj?
Azonnali gépkocsis gyakorlatot hirdettünk és ennek kertében kötelességünknek éreztük felderíteni a füst forrását. Kisebb kitérőkkel Gyömrő Ecser felé eső külterületén, a Szilháton megtaláltuk, amit kerestünk. Egy aratást végző brigádtól mindössze egy földút választotta el azt a kb. 20mx200 méteres erdősávot és aljnövény takarót, ami izzott és parázslott - néhol még égett - amikor megérkeztünk.
A felderítés közben azonnal jeleztük MONOR HÖT-nek az eseményt, majd beavatkoztunk. Kb. 6 m3 vízzel (hármat fordulva) sikerült megnyugtatóan lefeketítenünk a helyszínt.
Végül a gyakorlatból igazi, eseménydús, életszerű feladat vált, amivel sikeresen megküzdöttünk.
Mindezt a szokásosan jó hangulatban. :))


2011. Március 12-15. - Ha egyszer felmálházunk... , avagy egy hosszú 7vége eseményei


2011. március 15-én 18:20-kor riasztás Nádas tűzhöz. Ezúttal a vízművek mögötti temetőn túl égett kb. 2-3 ha-on. 20:12-kor vonultunk le a helyszínről.


Március 12. A mai napon - miután a téli idő vasmarka is engedett - üzembe helyeztük, felmálháztuk a gépjárműfecskendőnket, ezt követően lejelentésre került Monor HÖT-nek, hogy az egységünk szolgálatra kész. Nem kellett sokáig várni 17:17 órakor Riasztást kaptunk Monor HÖT-től, hogy Gyömrőn a Halas-patak melletti nádas nagy kiterjedésben ég! Mivel Monor HÖT más kárelhárításon dolgozott, így egységünk, valamint a XVII. kerületi Tűzőrség lett riasztva. A nádas két elhatárolható részen égett. A Riasztást követő 11 percben, már a gépjárműfecskendőnk szivattyúja működött, tűzoltóink megfékezték a tűz továbbterjedését és a tüzet eloltották a XVII. kerületi Tűzőrség hivatásos állománya kiérkezése előtt. Állampolgárok jelentették be egységünknek, hogy a 31-s főút mellett, Mende előtt kb. 200 m2-n ég a gaz. Jelentettük Monor HÖT-nek a bejelentés tartalmát, majd a visszajelzésük alapján 20:30 órakor a vonulást megkezdte egységünk. A helyszínre riasztva: Monor 2; Gyömrő ÖTE és Üllő ÖTE. A helyszínre kiérve Monor 2 a beavatkozást már befejezte, így további teendőre nem volt szükség..


2011. március 13-án 09:38 órakor kaptunk riasztást MONOR HÖT-től, hogy a Maglód Tisza utcában a pincét és a vízórát elöntötte a víz. A helyszínen megjelentünk a Monor Pályával, majd vízszivattyúzást hajtottunk végre. Anyagi kár nem volt meghatározható. 15 perc alatt végeztünk, majd Monor engedélyével bevonultunk.


2011. március 13-án 11:10 órakor riasztást kaptunk, hogy Maglód Erzsébet krt 52. szám alatt lakóépület ég. A helyszínre érkezve Monor 26 utasításit követve végrehajtottuk a feladatokat.
Megállapítást nyert, hogy a kéménynél keletkezett a tűz, mely átterjedt a közvetlenül a falra ráépülő új ház szigetelése alá, valamint a fafödém gerendái is beizzottak. Gyorsbeavatkozó és kézi szerszámok segítségével a tűz terjedését közösen megakadályoztuk, azt eloltottuk. Köszönjük Monor 26 segítő hozzáállását!
2011. Február 12. - Bevetés...
Monori HÖT-től kaptunk jelzést, hogy állampolgári bejelentés érkezett: a Tőzeges tó egyik nádszigetébe egy kis testű kutya a kölykeivel vonyít, ott rekedtek már több napja.
A helyszínre érkezve a bejelentő megmutatta a nádszigetet, ahol pár napja már egy kis testű kutya két kölykével meghúzódott. Valószínűleg a jégen keresztül juthattak be a szigetre, majd amikor a jég hirtelen olvadni kezdett, már nem tudtak eljutni a partra és így a nádszigetre húzódtak vissza. A nádsziget körül a jég már elolvadt, illetve hártyavékonyságú volt.
A helyszínen telefonon keresztül felvettük a kapcsolatot Szabó Zsolttal a Gyömrői Horgász Egyesület elnökével, aki azonnal egy lemezcsónakot bocsáttatott a rendelkezésünkre. A csónakot vízre tettük, majd kötelek biztosításával a jeget törve eljutottunk a nádszigetre és a partra szállítottuk a három kutyát, melyek a parton rögtön gazdára is leltek.
Alig fejeztük be a munkát és állítottuk vissza a parton a helyére a csónakot, ismét hívást kaptunk, mely szerint a monori Höt kért segítséget a Beregszászi utca 4.szám alá egy pincegarázshoz, ahol vízszivattyúzást kellett végre hajtani. Itt 21 órakor végeztünk, miután két szivattyúval kb 700m3 vizet szivattyúztunk ki a garázsból. A víz megjelenésének oka a rossz és hiányos szigetelés, mely miatt a város jegyzője is megjelent a helyszínen.

Belépés
Naptár
«  Március 2021  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Copyright MyCorp © 2021Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben